Koronavirüs (COVİD-19) Salgını Kapsamında Alınan Kararlar.

Bilindiği üzere Çin’in Vuhan kentinde başlayarak dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirilen koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Devletimiz tüm kurumlarıyla önlemler almaya devam etmektedir.

2020/5 sayılı Genelge uyarınca Yalvaç Belediyesi olarak biz de bir takım düzenlemeler yapmış bulunmaktayız.

Bu çerçevede;

1-     Kovid-19 tehlikesi nedeniyle ekonomik olarak olumsuz yönde etkilenen işyerleri ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde kiracılarımız olan Düğün salonu, Hamam, Kafe, Kafeterya, Park Alanları ve içerisindeki büfelerden oluşan işyerlerinin kiralarının 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kapatma kararı kaldırılıncaya kadar kira bedeli alınmamasına, bu geçecek sürenin kira kontrat süresi sonuna ilave edilmesine karar verilmiştir.
    2-     Belediyemizin diğer işyerlerinde oturan kiracıların, kiralarının Ocak 2020 tarihinden itibaren 30 Haziran 2020 tarihine kadar olan kiralarının gecikme faizi işletilmemeksizin ileriki bir tarihte tahsil edilmek üzere ertelenmesine karar verilmiştir
    3-     Ülkemizin bulunduğu mevcut durum ve ekonomik koşullar da göz önünde bulundurulduğunda, 2020 Mali yılında kiradaki işyerlerimize “kira artışı” yapılmamasına karar verilmiştir
    4-     Pandemi süresi bitene kadar; İlçemizde her hafta Pazartesi günleri kurulan haftalık Pazar nedeniyle tahsilatını yaptığımız “işgaliye ücreti” ve işgaliye ücreti adı altında herhangi bir tahsilat yapılmamasına karar verilmiştir.
    5-     İlçemiz içme suyu abonelerimize hiçbir surette, abone borcu dahil kapatma işlemi yapılmamasına, Ayrıca 2020/01. Dönem ve 2020/02. dönem içme suyu okumalarına istinaden yapılacak tahsilat sırasında gecikmeye kalan abonelerden gecikme faizi ve kapama/açma ücreti alınmaması yönünde tarafımdan karar verilmiştir.

2020-03-23