KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Yalvaç Belediyesi Kadınlar Günü etkinliğini 05.03.2017 Pazar günü Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Yalvaç Belediyesi Kadınlar Günü etkinliği 05.03.2017 Pazar günü Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü günün anlam ve önemini bildiren konuşmasında "Bugün kutladığımız dünya kadınlar günü bütün dünya kadınlarının evrensel bir değeridir. Ancak ben bu evrensel değere, şu cümlelerimle milli bir anlam yüklemek isterim. Çünkü bu konuda konuştuklarımızı en çok hak edenler hiç kuşkusuz ki Türk kadınlarıdır. Zira savaşta gözü kara bir Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı olup, barışta da şefkat ve merhametin vücut bulmuş hali anneler olabilen tek kadın Türk kadınıdır. Türk kadınına yapılan her türlü sitayiş ve övgü az gelecek ve eksik kalacaktır. Her türlü vasfa bir anda bürünebilme kabiliyeti en çok Türk kadınına yakışır. Onlar ki yeri gelir savaşta erkekten daha erkek bir cengâver, yeri gelir gözü yaşlı bir şehit anası ve yeri gelir yuvayı dişi kuş yapar misali her şeyi görüp gözeten bir anne oluverir. Bu yüzdendir ki ne desek azdır, eksiktir. Ben bu vesileyle başta çilekeş, cefakâr ve vefakâr Türk kadını olmak üzere, Yalvaçlı hanımların ve tüm dünya kadınlarının kadınlar gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi. Belediyemizin düzenlediği "Toplumda Kadının Yeri" temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği gece, Senai Demirci'nin "Toplumda Kadının Yeri" adlı konferansı ile sona erdi.

Görseller

2017-06-03