10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Yalvaç’ta da gerçekleştirildi.

Yalvaç Anlatan Meydanındaki Atatürk Anıtı Önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine Kaymakam Ahmet ALTINTAŞ, İlçe Garnizon Komutanı Jan.Kd.Bçvş Serdar kuş, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan anma etkinliğinde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenk bırakılmasının ardından, sirenler çaldı, saygı duruşu gerçekleştirildi. Türk bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.
Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tütüncü mesajında  ; "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76. yılında, ulusça saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz. O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır. Aramızdan ayrılışının 76. yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

0000-00-00