“Toplumda Kadının Yeri” Konulu Resim Yarışması

Yalvaç Belediyesi bünyesinde 15 yaş ve üzeri Yalvaç halkının katılımı ile “Toplumda Kadının Yeri” konulu resim yarışması yapılacaktır.

Konu: Toplumda Kadının Yeri

Varoluşumuzdan bu yana toplum içerisinde kadının yeri farklı boyutlarda görülmüştür.Yeri gelmiş küçümsenmiş, yeri gelmiş göğsümüzü kabartan gururlara sebep olmuştur.Her medeniyette farklı ilgi görmüştür.21.yyda bu bakış açısını toplumun her kesiminden göz ile görebilmek adına, toplumsal yaşamda kadına bakış açısını değerlendirmek için Yalvaç Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için “Toplumda Kadının Yeri” konulu resim yarışması düzenlenecektir.

Amaç:

1-Toplumda kadına bakış açısını değerlendirmek,

2-Yalvaç halkının farklı düşünme, hayal kurma, orijinallik ve sezgi, yaratıcı düşünme ile sentezlenmiş resim sanatı ile konu hakkında fikirleri sunmayı sağlamak.

Başvuru ve Yarışmaya Gönderilecek Resimlerde Aranacak Şartlar:

1-İlçe genelinde yaşayan 15 yaş ve üzeri her kesimden katılım,

2-Teknik ve malzeme:Serbest

3-Ölçüler: 35x50 cm ebatlarında

4-Yarışmaya gönderilecek eserler  PASPARTULU olarak, katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak elden teslim edilecek; katlanan ve yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5- Yarışmaya katılacak eserlerde katılımcının kimliğini belirten ad-soyad, imza vb işaretler bulunmayacaktır.(Ekteki form doldurularak eserlerin arkasına iliştirilecektir.)

6-Her katılımcı için daha önce yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve de sergilenmemiş yarışma kompozisyonu için resmedilmiş özgün bir eser olması gerekmektedir.

7-Katılımcı kişi yalnızca bir eser ile katılabilecektir.

Yarışma Takvimi:

Teslim Tarihi: 24 Şubat 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Yalvaç Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne başvuru formu ile beraber teslim edilecektir.(Başvuru formu Yazı İşleri Müdürlüğünde doldurularak eser teslim alınacaktır.)

Ödül Töreni:  05 Mart 2017 Pazar günü Kültür Merkezi salonunda yapılacak  8 Mart Kadınlar Günü etkinliği kapsamında duyurulacaktır.

Değerlendirme Kurulu:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyon marifetiyle eserlerin değerlendirmesi yapılacaktır.

Değerlendirme sonucunda ilk üç dereceye giren eserlere ödül takdim edilecektir.

Eserlerin Kullanımı:

Yarışmaya gönderilen eserler Belediye arşivine alınacak ve iade edilmeyecektir.Eserler Belediyenin gerek gördüğü her yerde eser sahibinin adının geçmesi şartı ile kullanılabilecektir.

Katılımcı yarışmaya gönderdiği eseri için peşinen hakkını kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikri ve Sınai Haklar Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, teslim, izin/muvafakat verdiğini kabul eder.

İletişim Bilgileri:

Yalvaç Belediyesi Tel.0246 441 50 35

Sergi:

Jüri değerlendirmesi sonucunda belirlenen ilk 20 çalışma sergilenecektir.

Yarışma sonuçları ve sergi 05 Mart 2017 tarihinde Kültür Merkezinde yapılacaktır.

Resmi Yarışması Ödülleri:

1.      Çalışmaya: 1 adet Çeyrek altın